Happy (birthday) Harry!Vet ni vem som fyller år idag? Harry Potter såklart!
Förutom att bänka sig framför TV:n ikväll och se någon av den fantastiska seriens filmer så klär jag mig lite magiskt, dagen till ära - i en förtrollande kjol från H&M, mormors makalöst mysiga kofta från 50-talet, linne i egen design samt min lilla ihopknåpade Golden Snitch.
Jag vet, lätt nördvarning här, men jag kan inte rå för det.
Förresten, ni har väl spanat in trailern för kommande Harry Potter and the deathly hallows?
Om inte, gör det genast!


Spotted in my bedroom


Grey Gardens

Tidigare i vår såg jag och ma mère på dokumentären Grey Gardens från 1975. Den följer mor och dotter Edith Bouvier Beale, även kallade Big Edie och Little Edie. I East Hampton lever de två f.d societetsdamerna i sin egen lilla värld tillsammans med ett otal katter i ett förfallet hus. Och det är eccentriskt och fascinerande  så att det förslår!
Little Edie, som var Jackie Kennedys kusin, förälskar man sig i bara mer för var sekund som går. Med hennes bohemiska klädstil och filosofier framstår dokumentären lika unik idag som när den kom.

Big Edie: The cat's going to the bathroom right right in back of my portrait.
Little Edie: God, isn't that awful?
Big Edie: No, I'm glad he is. I'm glad somebody's doing something he wanted to do.Little Edie : You can't have your cake and eat it, too in life.
Big Edie: Oh, yes, I did. I did, I had my cake, loved it, masticated it, chewed it and had everything I wanted.2009 gjordes en filmatisering av dokumentären och jag såg den förra veckan på SVT. Och jeesers creepers, vilken utomordentligt bra tolkning de gjort! Drew Barrymore spelar Little Edie och Jessica Lange har rollen som Big Edie. Kläderna är så vackra och skådespelerskorna gör makalöst bra ifrån sig! Efter att ha sett filmen fick jag ett absolut måste - att brodera Little Edie på mitt lilla sommarprojekt!
Här kan resultatet skådas:SommarprojektetMin förtvivlade arbetslöshetsångest kom jag över samma sekund som jag insåg att det är nu jag har tid att förkovra mig i något eget kreativt litet projekt. Inget stressigt, påtvingat skolarbete utan ett sommarprojekt som är självvalt och som kan filas på hur länge jag vill!
Vi installerade nyligen en värmepanna i vårt hus, hemskt ful, stor och tråkig. Jag kände ett starkt behov att göra något av denna deprimerande syn.
Så en vacker dag kom jag på att man skulle kunna hänga ett skynke framför på vilken jag har broderat en massa filurer som knyter an till denna sommar. Likt en dagbok fast i form av broderi.
Har ni hittat på något roligt projekt att göra i sommar? 


Bilpassion


Idag övningskörde jag med min kära far. Det är bara så kul! Ännu roligare är det att se honom sätta igång med sitt passionerade snack om allt bilrelaterat.
Det är nästan så att man kan ta honom för Michael Palin i Ripping Yarns. Fast fullt så illa är det inte. Inte än i alla fall...
Sketchen jag syftar på utspelas mellan 0:31 - 2.17. Kanske påminner han dig om någon du känner?


Everything stops for tea...

Tea+Elle

... och senaste numret av Elle.


RSS 2.0